Inga mer problem med oljedimma och oljerök headericon

Nederman Filtac FibreDrain™ erbjuder ett effektivt självdränerande sätt att hantera oljedimma och oljerök. FibreDrain™ omfattar avancerad teknik som utvecklats speciellt för kontinuerlig drift och lång livslängd.

Vid så gott som all metallbearbetning genereras oljedimma och oljerök som har skadlig effekt, inte bara på människors hälsa, utan även på produktionsutrustning och därigenom företagets intäkter. Det är stor skillnad mellan vanlig rök och oljedimma vilket skapar en utmaning vid metallbearbetning.

Oljedimma består av vätskedroppar i allmänhet upp till 20 µm i storlek. Med högre maskinhastigheter och högt tryck bildas en vätskeformig rök som innehåller mycket små droppar som kan vara mindre än 1 µm. Att fånga in och dränera dessa extremt små droppar kräver avancerad teknik med specialbehandlade och högeffektiva filter.

Filmen nedan visar några av fördelarna med den nya tekniken – FibreDrain™. Förbättrad miljö, ökad säkerhet och högre produktivitet.


Nyheter

Enda tjejen bland killarna på Filtac

Vi fick en pratstund med Rebecca Carlsson som är anställd på Filtac. Vi pratade lite om vad hon arbetar med, fritidsintressen och hur det är att vara ensam tjej på arbetsplatsen.

Läs mer...
Med passion för filtrering

Johan Bergdahl är Filtacs VD och har drivit företaget sedan början av 2000-talet. Då var de få anställda och hade bara ett kontor på 35 kvadratmeter.

Läs mer...
Engagerat och resultatfokuserat

Så beskriver Mikael Sandberg företaget där han arbetar som inköps- och produktionsansvarig.

Läs mer...
Filtac - ISO
Filtac - Viledon