Enda tjejen bland killarna på Filtac

2017-05-16

Vi fick en pratstund med Rebecca Carlsson som är anställd på Filtac. Vi pratade lite om vad hon arbetar med, fritidsintressen och hur det är att vara ensam tjej på arbetsplatsen.

Du arbetar med säljstöd och administration?
– Jo, jag hjälper till med det mesta gällande företagets administration, inte minst vad det gäller orderbekräftelser, inköp, frakt och liknande. Jag har tidigare arbetat som ordermottagare på NetOnNet och tyckte det var kul, men den här rollen är ännu bättre eftersom jag får arbeta utifrån eget ansvar och planera själv, vilket är både roligare och mer stimulerande.
– Annars är jag egentligen utbildad undersköterska, men det blev inget med det eftersom jag saknade erfarenhet och det fanns många som hade det. Det är ju rätt galet när man tänker på det.

Hur vill du beskriva Filtac?
–Åhh, det är högt i tak och här finns plats för skoj och skämt vilket gör det lätt att både arbeta och trivas här. Jag var lite fundersam till hur det skulle bli när jag börjat här, men det har varit mycket roligare och bättre än vad jag vågat föreställa mig. Jag trodde att jag kanske skulle sakna kvinnliga kollegor, men det har jag inte gjort än och då har jag ändå arbetat här i ett år redan.
– Här finns en härlig stämning som jag trivs väldigt bra med.

Trädgård och familj
– När jag inte jobbar tillbringar jag gärna tiden med min familj. Familjen är sambon Robert och Vince som är tre år. Snart kommer Vince också få en liten syster.
– Ja, jag jobbar några veckor till och sedan blir det lite mammaledighet.
Vi bor i närheten av Kungsäter som ligger på gränsen mellan Västra Götaland och Halland. Vi har vår trädgård
som ett gemensamt intresse. Vi tycker båda mycket om växter och har en liten odling. Och när trädgården går till vila på vintern så blir det ofta att vi kollar TV-serier. Sen tycker jag ju mycket om heminredning med. Det är också kul!

Reportaget som PDF